1. Wymiarujemy wielkość grilla, wylewamy fundament, układamy warstwę hydroizolacji i kleimy pierwszy bloczek.
2. Murujemy pierwszą warstwę bloczków YTONG o gr. 11,5 cm na cienkiej spoinie, poziomujemy.
3. Kontrolujemy utrzymanie kątów w narożnikach.
4. Kleimy kolejne warstwy.
5. Szlifujemy, aby wyrównać podstawę pod kolejną warstwę bloczków.
6. Na wysokości trzeciej warstwy układamy bloczki poziomo. W ten sposób powstanie pierwsza, dolna półka grilla.
7. W bloczkach przeznaczonych na kolejną warstwę wycinamy otwory o szerokości i wysokości nadproży.
8. Układamy nadproża.
9. Poziomujemy kolejną warstwę.
10. Na nadprożach układamy blat z bloczków YTONG o grubości 5 cm.
11. Szlifujemy górną półkę.
Zobacz ciąg dalszy artykułu: Budowa grilla z gazobetonu cz. 2
REKLAMA: