<

Ruszt do grilla nierdzewny czy chromowany - który wybrać?

Wybór odpowiedniego rusztu do grilla jest jednym z tych zagadnień, które potrafią zadecydować o komforcie i efektywności grillowania. Materiał wykonania wpływa na trwałość, odporność na wysoką temperaturę oraz zachowanie powierzchni w długim okresie użytkowania. Wśród dostępnych wariantów...

Więcej...

Pizza z pieca opalanego drewnem – gwóźdź eventu z klimatem

Tradycyjna pizza z pieca opalanego drewnem to coś więcej niż tylko danie – to przeżycie, intensywny zapach, wyjątkowa atmosfera i wspólna radość z chwili. Właśnie dlatego coraz częściej staje się centralnym punktem wydarzeń – szczególnie dziś, gdy organizatorzy prześcigają się w tworzeniu...

Więcej...

Pizza z mobilnego pieca – włoski smak w Twoim ogrodzie

Wyobraźcie sobie ciepły, letni wieczór, unoszący się w powietrzu zapach pieczonego ciasta i grupę znajomych wyczekujących chrupiącej, aromatycznej pizzy. Można się rozmarzyć, prawda? Do tej pory prawdziwy włoski placek wydawał się czymś dostępnym jedynie w najlepszych restauracjach,...

Więcej...

Na majówkę tylko z grillem gazowym!

Majówka coraz bliżej! Ten długi weekend nie może się obejść bez spotkań na świeżym powietrzu i wspólnym grillowaniu potraw w ogrodzie. Znane w całych Stanach Zjednoczonych grille gazowe to nieodłączny element wszystkich klasycznych barbeque. Od wielu lat urządzenia te podbijają także...

Więcej...

Budowa grilla z cegły klinkierowej

Mario Budowlaniec budowa grilla ogrodowego z cegieł klinkierowych

Więcej...

Mobilny piec do pizzy – opalany drewnem i bez murowania

Jeśli kiedykolwiek w Twojej głowie zrodził się koncept posiadania we własnym ogrodzie lub na tarasie pieca do pizzy opalanego drewnem, prawdopodobnie szybko przeraziła Cię wizja szukania fachowca, a także ilość czasu i pracy potrzebnych do zrealizowania takiego przedsięwzięcia. A...

Więcej...

Grill gotowy na majówkę!

Ponad 81% Polaków deklaruje, że korzystało z grilla przynajmniej raz w życiu. Początek maja to sygnał, że sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami. Piękna pogoda, skwierczące potrawy i dobre towarzystwo to przepis idealny na udany dzień. Ale? Zabrudzony i zaniedbany grill może odebrać...

Więcej...

Piec do pizzy opalany drewnem – włoska uczta w domowym zaciszu

Pizza to najbardziej „niesamowity” placek na świecie – włoski wynalazek znajduje swoich amatorów we wszystkich krajach. Nic dziwnego – cienkie ciasto, chrupiące brzegi, aromatyczny sos marinara oraz kilka składników tworzą niezapomniany smak, do którego chce się wracać. Teraz można...

Więcej...

Grill gazowy czy węglowy? Jaki sprawdzi się u Ciebie?

Po długiej i chłodnej wiośnie, czas na otwarcie sezonu grillowego. Zanim jednak spotkamy się z rodziną i przyjaciółmi przy wspólnym stole w ogrodzie czy na działce, warto przyjrzeć się z bliska dostępnym rozwiązaniom i wybrać grill, który będzie w pełni dopasowany do naszych potrzeb.

Więcej...

Jak zbudowałem piec chlebowy

Jestem zwolennikiem domowych wypieków. Wychodzę z założenia, że jak człowiek przygotowuje jedzenie swoimi rękami, to ono mu po prostu lepiej smakuje. Postanowiłem więc zbudować mój własny piec chlebowy.

Więcej...
Loading...