1. Wymiarujemy wielkość grilla, wylewamy fundament, układamy warstwę hydroizolacji i kleimy pierwszy bloczek.
Fot.Xella
2. Murujemy pierwszą warstwę bloczków YTONG o gr. 11,5 cm na cienkiej spoinie, poziomujemy.
Fot. Xella
Fot. Xella
Fot. Xella
3. Kontrolujemy utrzymanie kątów w narożnikach.
Fot. Xella
4. Kleimy kolejne warstwy.
Fot. Xella
Fot. Xella
5. Szlifujemy, aby wyrównać podstawę pod kolejną warstwę bloczków.
Fot. Xella
6. Na wysokości trzeciej warstwy układamy bloczki poziomo. W ten sposób powstanie pierwsza, dolna półka grilla.
Fot. Xella
Fot. Xella
Fot. Xella
7. W bloczkach przeznaczonych na kolejną warstwę wycinamy otwory o szerokości i wysokości nadproży.
Fot. Xella
Fot. Xella
Fot. Xella
Fot. Xella
8. Układamy nadproża.
Fot. Xella
9. Poziomujemy kolejną warstwę.
Fot. Xella
10. Na nadprożach układamy blat z bloczków YTONG o grubości 5 cm.
Fot. Xella
11. Szlifujemy górną półkę.
Fot. Xella
Zobacz ciąg dalszy artykułu: Budowa grilla z gazobetonu cz. 2
REKLAMA: