<

Jak zbudowałem wędzarnię ogrodową

Własne wyroby wędzarnicze, to było moje marzenie

Więcej...

Jak wybrać wędzarnię? Na co zwrócić uwagę?

Wyrób, a także wędzenie mięs, ryb, suszenie owoców i grzybów – to SZTUKA. SZTUKA, w której główną rolę odgrywa wiedza i doświadczenie, bo wędzenie bez tej wiedzy może być dla nas szkodliwe i TO BARDZO – szkodliwe dla naszego zdrowia.

Więcej...

Projekt wędzarni nr 2

Projekt Wędzarnia W-03

Więcej...

Projekt wędzarni nr 1

Projekt Wędzarnia W-02 KRH1255

Więcej...

Wędzarnia ogrodowa – konstrukcja i rodzaje

Samodzielne wędzenie mięs, wędlin czy ryb albo serów zyskuje na popularności. Można nadać im ulubiony zapach i smak oraz barwę, a konsumpcja przygotowanych własnoręcznie, w oparciu o tradycyjne, znane od lat przepisy, przetworów pozwala odkryć nowe, nieobecne w sklepowych mięsach,...

Więcej...

Skuteczna i prosta – wędzarnia z beczki

Ogrodową wędzarnię, z której planujemy korzystać niezależnie od pory roku, powinniśmy starannie zaprojektować. Konstrukcja musi przede wszystkim gwarantować bezpieczeństwo, co oznacza, że powinna być solidnie zbudowana, a zastosowane materiały muszą gwarantować bezpieczeństwo pożarowe....

Więcej...
Loading...