26 września 2019 r. architekci i projektanci wnętrz wezmą udział w kolejnym spotkaniu z cyklu DESIGN OD KUCHNI, zorganizowanym przez firmy Cosentino oraz Comitor. Podczas wydarzenia, goście będą mieli okazję w praktyce sprawdzić właściwości powierzchni ultrakompaktowych Dekton i konglomeratów kwarcowych Silestone z oferty hiszpańskiego producenta Cosentino. Pojawią się również nowoczesne urządzenia AGD: okap Panorama firmy NOVY oraz piekarnik Küppersbusch. Gościem specjalnym spotkania, odbywającego się tym razem w sopockim Studiu Estima, będzie Aleksander Baron. Uznany szef kuchni, wykorzystując zalety materiałów oraz sprzętów Cosentino i Comitor, zaprezentuje nowe smaki w swoim autorskim live cookingu.
Fot. Cosentino
Fot. Cosentino
Spotkanie w nowoczesnym Studiu Estima, mieszczącym się w Sopocie, oferującym kuchnie, meble i oświetlenie z segmentu premium, stanowi kontynuację świetnie przyjętego cyklu szkoleń Comitor i Cosentino dla architektów zainteresowanych poszerzaniem swojej wiedzy o najnowszych kuchennych technologiach.
Nowoczesne technologie w służbie komfortu
Materiały na blaty kuchenne, okładziny frontów mebli i ścian z portfolio Cosentino, poza niewątpliwymi wartościami użytkowymi, podkreślają styl wnętrza i coraz częściej zaczynają grają w nim jedną z głównych ról. Wielkoformatowe powierzchnie ultrakompaktowe Dekton i konglomeraty kwarcowe Silestone, poza swoją odpornością na zaplamienia i inne czynniki zewnętrzne, umożliwiają montowanie jednoelementowych blatów, bez cięć i połączeń, dając wrażenie doskonałej spójności, a oferta różnych grubości materiałów – począwszy od 4mm aż do 3cm - pozwala na bardzo wszechstronne zastosowania; od blatów czy okładzin, przez podłogi, schody i ściany. Nowoczesna technologia produkcji stwarza możliwość wykreowania kuchni, w której wzór zapoczątkowany na blacie kontynuujemy na ścianie, zabudowie i podłodze, tworząc z ich pomocą estetyczną harmonię w przestrzeni kuchennej. Innowacyjny, lekki format Dektonu Slim o grubości 4 mm podkreśla charakter przestrzeni i pozwala na komponowanie zjawiskowych okładzin frontów i boków w zabudowach kuchennych.Fot. Cosentino
Gotuj jeszcze lepiej!
Firma Comitor, współgospodarz spotkania, posiada w swojej ofercie wyjątkowo szeroki wachlarz cieszących się uznaniem na całym świecie urządzeń do wyposażenia kuchni, pomagających osiągnąć spektakularne efekty kulinarne. Od ponad dwudziestu lat oferuje funkcjonalne i eleganckie sprzęty AGD, które poza szeregiem udogodnień, coraz częściej pełnią rolę dekoracji w kuchni. Zlewozmywaki z akcesoriami, baterie kuchenne i systemy sortowania odpadów niemieckiej marki Blanco, minimalistyczne okapy kuchenne Novy, urządzenia Küppersbusch klasy premium i rozdrabniacze kuchenne InSinkErator są zdobywcami wielu prestiżowych nagród; Dobry Design czy RedDot Design Award. Marki te stawiają na najwyższą jakość, energooszczędność i łatwość użytkowania. Urządzenia te nie tylko łączą w sobie najwyższą jakość wykonania i niebanalny design, ale przede wszystkim zaskakują innowacyjnymi technologiami, coraz bardziej przybliżając strefę kuchni do popularnej idei smart domu.REKLAMA:
Rozwiązania skrojone na miarę
Przewidziany podczas spotkania live cooking w wykonaniu Aleksandra Barona, znanego z telewizyjnego cyklu „Widelcem po mapie”, odbędzie się przy dedykowanej spotkaniu „Design od kuchni” mobilnej wyspie kuchennej, z wbudowanym okapem Panorama firmy NOVY. Jej blat i boki wykonano z materiału Dekton w grubości 12 mm, w kolorze Opera, a na okładzinie szafki z piekarnikiem zastosowano Dekton w 4-milimetrowej wersji SLIM. Całość uzupełniona będzie o piekarnik Küppersbusch, z oferty Comitor.Spotkanie w nowoczesnym Studiu Estima, mieszczącym się w Sopocie, oferującym kuchnie, meble i oświetlenie z segmentu premium, stanowi kontynuację świetnie przyjętego cyklu szkoleń Comitor i Cosentino dla architektów zainteresowanych poszerzaniem swojej wiedzy o najnowszych kuchennych technologiach.
REKLAMA:
REKLAMA:
Źródło: Cosentino